Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

The A-Team

                     ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Όνομα: The A-Team
  • Κατηγορία: Δράσης
  • 'Ετος Παραγωγής: 2010
  • Εταιρία: Twentieth Century Fox Film Corporation
  • Διάρκεια: 117'
  • Σκηνοθεσία: Joe Carnaham
  • Σενάριο: Brian Bloom, Skip Woods
  • Παίζουν: Lian Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel
    


                                                        ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η ταινία ακολουθεί τα συναρπαστικά και τολμηρά κατορθώματα μια δραστήριας ομάδας πρώην στρατιωτικών των ειδικών δυνάμεων, που κατηγορούνται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν. Χρησιμοποιούν λοιπόν τα μοναδικά τους ταλέντα και προσπαθούν να "καθαρίσουν" τα ονόματα τους και να βρουν τον αληθινό ένοχο.


                                                         ΚΡΙΤΙΚΗ
    Η ταινία, υποστηρίζοντας το δίκαιο των επιχειρήσεων, πάντα με το πολεμικό ύφος και τον υπερ-κοσμικό τόνο της Υπερδυνάμεως, κινείται στη σφαίρα των "ταινιών του Πενταγώνου" ή περίπου... Δε θα την αποκαλούσα προπαγανδιστική, σαφώς όμως ιμπεριαλιστική, όπως το 90% των αντίστοιχων χολιγουντιανών παραγωγών του είδους. Μπορεί να διαφωνείς, όμως η πραγματικότητα δεν απέχει και πολύ απ' όσα διαδραματίζονται επί της οθόνης, τελικά πέραν των κινηματογραφικών απλοποιήσεων και θεαματικών υπερβολών.

    Για ένα πράγμα είναι σίγουρο πως δε θα μετανιώσει ο υποψήφιος θεατής: για το καστ και την ποικιλία χαρακτήρων συμπεριφορών και αντιδράσεων των ηρώων μας με προεξάρχοντες τον σκληροτράχηλο πρώην μποξέρ Λίαμ Νίσον και τον "γόη" Μπράντλεϊ Κούπερ και για την πλούσια δράση που προσφέρει με αρκετές δόσεις αδρεναλίνης στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ως εκ τούτου το μοντάζ είναι ο καθοριστικός παράγοντας της 
επιτυχίας που τη βγάζει "ασπροπρόσωπη". Τουλάχιστον "περπατάει" και τρέχει για να προλάβει τους χρόνους! Σε καμία περίπτωση δε βαριέσαι, αντιθέτως αυτός ο εξουθενωτικός ρυθμός μερικούς απροπόνητους, ίσως κουράσει.
                 
                                                            TRAILER






                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails