Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Alexander Skarsgard! Ο sexy πρωταγωνιστής του True Blood!

Μετά τα ΙΚΕΑ και τα Volvo, η επόμενη σουηδική εξαγωγή είναι ο Alexander Skarsgard, γνωστός και ως Eric Northman στην σούπερ επιτυχημένη σειρά του HBO "True Blood"!
O Alexander Johan Hjalmar Skarsgård γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1976 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας. Κοντά στον πατέρα του Stellan Skarsgård - που έγινε διάσημος παίζοντας το 1996 στην πολυβραβευμένη ταινία “Δαμάζοντας Τα Κύματα” και εμφανίστηκε στο “Ronin” και στο ”Mamma Mia”- αγάπησε την ηθοποία όταν ήταν μόλις οκτώ ετών και μέχρι τα δεκαέξι του συνέχισε να κάνει ταινίες και να συμμετέχει σε τηλεοπτικές σειρές στη Σουηδία. Στην εφηβεία του όμως αποφασίζει να κάνει στροφή 160 μοιρών στην καριέρα του, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και κατατάσσεται στο στρατό. Σκόπευε μάλιστα να σπουδάσει σε μία σχολή Αρχιτεκτονικής στη Στοκχόλμη, ωστόσο όμως η ηθοποία τον κέρδισε και το 1997 γράφεται στη σχολή “Marymount Theatre School” στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα με την καριέρα του στη Σουηδία όπου είχε καταφέρει πλέον να θεωρείται σταρ, συμμετέχει το 2001 στην ταινία “Zoolander”. Η σειρά όμως που του ανοίγει κυριολεκτικά τις πόρτες της δόξας στην Αμερική είναι το “Generation Kill” (2008) και αμέσως μετά ο ρόλος του Eric Northman, ενός βαμπίρ Viking 1000 ετών στην επιτυχημένη σειρά “True Blood”, του εξασφαλίζει για τα καλά μία θέση ανάμεσα στους ανερχόμενους ηθοποιούς του Hollywood που ήρθαν για να μείνουν.
Αν και στην σειρά "True Blood" παίζει έναν δυναμικό σερίφη βαμπίρ, που γοητεύει με το μυστηριώδες και ήρεμο βλέμμα του και το ωραίο παρουσιαστικό του στην πραγματικότητα ο Alex δηλώνει αρκετά παρορμητικός, ευχάριστος και προτιμά να ζει μια ήσυχη ζωή μακριά από τα media και την υπερβολική δόξα που του επιφυλάσσει το Hollywood. Έχοντας ύψος 1.94μ, γαλάζια μάτια και την Kate Bosworth δίπλα του προς απογοήτευση των θαυμαστριών του, ήδη θεωρείται sex symbol και περιζήτητος καθώς κάθε επεισόδιο του “True Blood” σπάει το προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης όπου προβάλλεται!
Εκτός από τη συμμετοχή του στον καινούργιο κύκλο επεισοδίων της σειράς “True Blood” που συνεχίζεται με την 4η season, ο Alex βρίσκεται στα γυρίσματα δύο ταινιών, την καινούργια sci-fi ταινία του Lars von Trier “Melancholia” όπου συμπρωταγωνιστεί με την Kirsten Dunst και τον Kiefer Sutherland και το “Battleship” έχοντας δίπλα του τη Rihanna. Το “Straw Dogs” με συμπρωταγωνιστές την επίσημα αγαπημένη του Kate Bosworth και τον James Marsden θα προβληθεί το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails