Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ζανγκ Ζιγί είναι η Μουλάν

Η Μουλάν μπορεί για τους περισσότερους να είναι για τους περισσότερους συνυφασμένη με το σχετικό animation της Disney, ωστόσο, ο μύθος της έχεις τις ρίζες του πολλούς αιώνες πίσω σε ένα κινεζικό ποίημα του 6ου αιώνα (λίγο πριν από την ίδρυση της δυναστείας των Τανγκ), γνωστού (πάντως όχι σ’ εμάς) με τον τίτλο «Η Μπαλάντα της Μουλάν». Η νεαρή πολεμίστρια θα ξαναγίνει κινηματογραφική ηρωίδα, σε μια live action εκδοχή της ιστορίας της που ανέλαβε να γυρίσει με ιδιωτικά κεφάλαια ο σκηνοθέτης της δεύτερης Lara Croft, Γιαν Ντε Μποντ, σε σενάριο του Τζον Μπλίκστεντ.
Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά με ζωντανή δράση κινηματογραφική προσαρμογή του μύθου της ηρωικής Κινέζας, που αντικαθιστά τον πατέρα της στη μάχη, καθώς ο σκηνοθέτης Τζινγκλ Μα από το Χονγκ Κονγκ γύρισε πέρυσι την κινεζική βερσιόν της ιστορίας.
Παρά τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του φιλμ, ο Ντε Μποντ θα έχει πρόσβαση στα Hengdian World Studios της Κίνας, τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο στον κόσμο, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο εξασφάλισε την «απόλυτη Κινέζα μούσα» χολιγουντιανών και μη συμπαραγωγών, Ζανγκ Ζιγί (Τίγρης και Δράκος, Ιπτάμενα Στιλέτα, 2046, Αναμνήσεις μιας Γκέισα κ.α) για να ενσαρκώσει την ατρόμητη Μουλάν, μοναδική γυναίκα μέσα σε ανδρικό στρατό.
Για να ανακεφαλαιώσουμε. Ο Ντε Μποντ δεν έχει να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη σκηνοθετική μαεστρία και παρά την εμπειρία του στις action ηρωίδες, από την προοπτική μιας «ζωντανής» Μουλάν, δώδεκα χρόνια μετά την καρτουνίστικη εμφάνισή της, με ανεξάρτητο προφίλ και με επιστροφή στις κινεζικές της ρίζες, δεν ξέρουμε τι ακριβώς να περιμένουμε. Το κάστινγκ πάντως συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails