Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σέξι Χιονάτη στο φακό του Ζενέ;

To Χόλιγουντ είναι γεμάτο φήμες - σχεδόν περισσότερες από τις πραγματικές ειδήσεις- που συνήθως αποφεύγουμε να αναπαραγάγουμε, εκτός από κάποιες στις οποίες δεν μπορούμε να αντισταθούμε.
Μια από αυτές θέλει τον Ζαν Πιερ Ζενέ (Delicatessen, Αμελί, Ατέλειωτοι Αρραβώνες, Micmacs) να επιστρέφει στους λόφους του L.A. μετά το Alien του 1997 για να αναλάβει τη σκοτεινή μεταφορά ενός κλασικού παραμυθιού (-επίσης από τις τελευταίες χολιγουντιανές εμμονές-) της Χιονάτης των Αδελφών Γκριμ.
Όχι ακριβώς της Χιονάτης που θυμάστε από τα παλιά, αλλά μιας κάπως πιο ασυνήθιστης ingénue με λίγο kincky διάθεση και μερικές φαντασιώσεις πολύ προσωπικές. Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για το σενάριο, αλλά οι επτά νάνοι αντικαθίστανται από ληστές, ενώ το δηλητήριο μέσα στο μήλο παραμένει αναλλοίωτο στοιχείο.
Η ηθοποιός που μοιάζει να είναι η επικρατέστερη για το ρόλο είναι η ανεβασμένη Νάταλι Πόρτμαν, αν και σας θυμίζουμε ότι όλα αυτά δεν επιβεβαιώνονται επίσημα. Το αμφιλεγόμενο reimagining της κλασικής παιδικής ιστορίας αγκάλιασε ο Μπρετ Ράτνερ και η Relativity Media, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει κι άλλο παραμυθάκι σε σκοτεινό φόντο, αν αυτό βρει το δρόμο του προς τις οθόνες (ο τίτλος Brothers Grimm: Snow White προδιαθέτει για περισσότερους Brothers Grimm προσεχώς). Ο Ζενέ, πάντως, διάσημος γητευτής των εικόνων και η επικίνδυνα αθώα Νάταλι μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν τη Χιονάτη, αν πραγματικά συμφωνήσουν να ζήσουν το παραμύθι τους.
Η σκοτεινή φαντασία δεν είναι πλέον μονοπώλιο του Τιμ Μπάρτον, καθώς, εκτός από τη δικά του σχέδια για μια Ωραία Κοιμωμένη ειδωμένη από τη λιγότερο δημοφιλή πλευρά της κακιάς μάγισσας (Maleficent με υποψήφια πρωταγωνίστρια τη Τζολί), το Hansel & Gretel: Witch Hunters θα σκοτεινιάσει επίσης με τη βοήθεια των Τζέρεμι Ρένερ και Νούμι Ραπάς, ενώ ο Ρον Χάουαρντ έχει βάλει στο μάτι τη μεταφορά μιας ιστορίας από το κόμικ Legends (εντάξει, κι αυτό κλασικό θεωρείται στο είδος του).
Και για να γυρίσουμε στη Χιονάτη, το σενάριο επιμελήθηκε η Μελίσα Γουάλακ, ενώ οι sexy πόζες της Πόρτμαν θα προβληθούν στην τρίτη διάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails