Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Η ζωή του Ρίγκαν γίνεται ταινία

Η ιστορία της ζωής του Ρόναλντ Ρίγκαν -από την παιδική του ηλικία ως τα βήματά του στο Χόλιγουντ και τη μετέπειτα ηγεμονία του σε όλο τον κόσμο- θα γίνει κινηματογραφική ταινία. Να υποθέσουμε πολύ πιο διαφορετική από τη μίνι σειρά που ξεσήκωσε σάλο πριν από επτά χρόνια;
Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που οι Aγγλοι ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη τη ζωή της Μάργκαρετ Θάτσερ και οι Αμερικανοί φαίνεται πως ζήλεψαν, τρέχοντας να προλάβουν ένα έπος για τον ρεπουμπλικάνο πλανητάρχη που άφησε εποχή, όπως και η Βρετανίδα πολιτικός και συμπαραστάτης της πολιτικής του.
Η ταινία θα έχει τον τίτλο «Ρίγκαν» και με έναν προϋπολογισμό που αγγίζει το ταπεινό ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων θα «βγει» στις αίθουσες το 2011, βασισμένη σε δύο βιογραφίες του από τον Πολ Κένγκορ («Ο σταυροφόρος» και «Ο Θεός και ο Ρόναλντ Ρίγκαν»).
Ο Τζόνας ΜακΚορντ που δεν ήταν θαυμαστής του 40oυ προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών έγραψε το σενάριο. «Η γνώμη μου ήταν πως στην καλύτερη περίπτωση ήταν ένας κακός ηθοποιός και στη χειρότερη, ένας κλόουν», σχολίασε ο σεναριογράφος, διευκρινίζοντας ότι τον τράβηξε το φιλμ όταν άρχισε να ερευνά την παιδική του ηλικία.
Η παιδική ηλικία του Ρίγκαν ήταν σαν «ένας σουρεαλιστικός πίνακας του Νόρμαν Ρόκγουελ με τον αλκοολικό καθολικό πατέρα του, την αφοσιωμένη καθολική μητέρα του, τον αδερφό του και τους συνεχώς εναλλασσόμενους οικότροφους που έπαιρνε η οικογένεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο ΜακΚόρντ.
Η τελευταία απόπειρα του Χόλιγουντ να πει την ιστορία του Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν η τηλεοπτική μίνι σειρά «Οι Ρίγκαν» με πρωταγωνιστή τον Τζος Μπρόλιν που βρέθηκε εκτός του καναλιού CBS όταν ξέσπασε θόρυβος περί υποκειμενικής στάσης της, εκπορευόμενης από το στρατόπεδο των δημοκρατικών.
Το αποτέλεσμα ήταν να προβληθεί από το συνδρομητικό κανάλι του Showtime όπου την παρακολούθησαν 1,2 εκατ. θεατές.
Η απόπειρα δολοφονίας
Η ταινία ανοίγει με τη δολοφονική απόπειρα κατά του Ρίγκαν το 1981 και εξιστορεί τη ζωή του μέσα από χρονολογικά άλματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails