Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πήρε το πράσινο φως η Angelina Jolie από τους Βόσνιους

Η Αντζελίνα Τζολί κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη άδεια γυρισμάτων στη Βοσνία μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, όταν έγινε γνωστό πως δεν είχε κατατεθεί το σενάριο της ταινίας της στο υπουργείο Πολιτισμού.
Πρόκειται για το ατιτλοφόρητο ακόμα πρότζεκτ της σταρ με θέμα το σερβο-βοσνιακό πόλεμο, με το οποίο επιχειρεί τα πρώτα της βήματα στη σκηνοθεσία, επιλέγοντας μάλιστα για το καστ ντόπιους πρωταγωνιστές.
Ο υπουργός Πολιτισμού της Βοσνίας είχε απαγορεύσει τα γυρίσματα στο Σεράγεβο, με τη δικαιολογία της μη κατάθεσης σεναρίου, κατά πως είθισται, στην περίπτωση που μια κινηματογραφική παραγωγή ζητεί άδεια γυρισμάτων στη χώρα. Με αυτήν την αφορμή, οι Βόσνιοι απέρριψαν αρχικά το αίτημα της σταρ, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο πλατό της ταινίας στην Ουγγαρία, αλλά το πραγματικό πρόβλημα όμως είναι άλλο: μια παράμετρος του σεναρίου (που επίσης υπογράφει η Αντζελίνα), που θέλει το love story του φιλμ να εκτυλίσσεται ανάμεσα σε έναν Σέρβο και μια Βόσνια τον καιρό του Σερβο-βοσνιακού πολέμου, έχει εξοργίσει τον οργανισμό των γυναικών -θυμάτων πολέμου. Κι αυτό γιατί όπως έχει διαρρεύσει, ο έρωτας του σεναρίου είναι μεταξύ ενός Σέρβου βιαστή και του θύματός του, μιας μουσουλμάνας.
Από τη μεριά της η Τζολί προσπάθησε να καθησυχάσει τον οργανισμό, ζητώντας τους να μην κρίνουν πριν δουν την ταινία, αλλά η απόφαση του υπουργού Γκαορίβο Γκραχοβακ πάρθηκε έπειτα υπό την πίεση των ενστάσεων γυναικείας οργάνωσης θυμάτων του πολέμου της Βοσνίας λόγω του αμφιλεγόμενου περιεχομένου του φιλμ.
Η παρεξήγηση φαίνεται τελικά να λύθηκε με την προσθήκη του σεναρίου στη σχετική αίτηση - κίνηση που όφειλε η σταρ να κάνει προκειμένου να καταλαγιάσει η φημολογία. Παρά την ταλαιπωρία των παραγωγών μάλλον διαφημιστικά θα λειτουργήσει πάντως για το φιλμ η όλη ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails