Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

O Πόλεμος των Άστρων στην τρίτη διάσταση

Η εμμονή με το 3D καλά κρατεί, όχι μόνο με νέες παραγωγές που ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην Τρίτη διάσταση, αλλά και με παλιές επιτυχίες που σχεδιάζουν την επανακυκλοφορία τους σε τρισδιάστατο φορμά. Στην τελευταία κατηγορία προστέθηκε και το σούπερ blockbuster «Πόλεμος των Άστρων», ένα franchise που μετά το θρίαμβο του Avatar στο παγκόσμιο box office έκανε πολλούς να σκεφτούν πόσο θα ταίριαζε η νέα τεχνολογία στη διάσημη σειρά
του Τζορτζ Λούκας.
Τελικά ο δημιουργός της φαίνεται ότι διάβασε τις σκέψεις των φαν και σχεδιάζει για το 2012 την επανέκδοση του «Πολέμου», με τη μετατροπή του σε 3D. H Fox, που κράτησε στην αγκαλιά της τις original εκδοχές των 6 κινηματογραφικών Star Wars θα αναλάβει και τη νέα τους πορεία. Έτσι, πρώτο το "Phantom Menace" θα αναμετρηθεί ξανά με το box office μέσα στους πρώτους μήνες του '12 και η πορεία του θα κρίνει τη συνέχεια. Ο Λούκας φέρεται να επέλεξε το χρόνο κυκλοφορίας, έχοντας υπολογίσει ότι μέχρι τότε οι αίθουσες που μπορούν να «σηκώσουν» τρισδιάστατη προβολή θα είναι πλέον mainstream παγκοσμίως ? και μάλλον καλά το σκέφτηκε, αφού τα μισά από τα νέα πρότζεκτ που προαναγγέλλονται είναι πλέον 3D και ακόμα και οι σκέψεις των ανθρώπων της κινηματογραφικής βιομηχανίας είναι πια ... τρισδιάστατες.
Να προσθέσουμε βέβαια ότι ο συγκεκριμένος χρόνος μπορεί να προλάβει και τη διάχυση του 3D home entertainment και μετά το πρώτο ξεμύτισμα του ανανεωμένου Darth Vader στις αίθουσες να δούμε τις μάχες των Jedi από τον καναπέ. Σε κάθε περίπτωση όσοι μεγάλωσαν με τη σειρά (και μιλάμε για πολλές γενιές, δεδομένου του μεγάλου χρονολογικού εύρους) θα ξαναμπούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο τριπάκι με όχημα τη νέα τεχνολογία. Οι υπόλοιποι - μαζί κι όσοι προτιμούν να κοιτούν «μπροστά» και δε βλέπουν με καλό μάτι τις ψηφιακά επεξεργασμένες επανακυκλοφορίες- και μπορούν να το προσπεράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails