Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Όλα στραβά για τον Peter Jackson


Ευχέλαιο πρέπει να κάνει ο Peter Jackson για να διώξει την κακοτυχία που την κυνηγάει τον τελευταίο καιρό. Έκτος από τις περικοπές στον προϋπολογισμό, δύο ακόμα σημαντικοί λόγοι είναι πιθανό να τινάξουν την παραγωγή τουThe Hobbit στον αέρα.
Πριν λίγες ήμερες η διεθνής ένωση ηθοποιών απείλησε να μποϋκοτάρει την ταινία τουJackson και παρόλες τις καλές προθέσεις του πρωθυπουργού
της Νέας Ζηλανδίας, John Key να βρεθεί λύση για να παραμείνει η παραγωγή στο νησί, φαίνεται πως οι κινηματογραφικές βιομηχανίες του Καναδά, της Αυστραλίας και της Σκωτίας καραδοκούν.
Οι πιέσεις των studios να περιοριστεί το budget και των δύο ταινιών, τα γυρίσματα των οποίων θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, στα 500 εκ. δολάρια (ενώ ήδη έχουν ξοδευτεί 45εκ.), ανάγκασαν τον Jackson να κάνει αρκετές παραχωρήσεις.
Το μεγαλύτερο πλήγμα όμως, για το Νεοζηλανδό σκηνοθέτη είναι ότι το Portsmouth Miniatures Studio, που ανήκει στον ίδιο και το οποίο χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει τις μακέτες για τον κόσμο της τριλογίας Lord of the Rings, του Κing Kong και του επερχόμενου The Hobbit κάηκε ολοσχερώς σε μια πυρκαγιά που ανάγκασε 50 πυροσβέστες να πολεμάνε για πάνω από τρεις ώρες με τις φλόγες. Οι συνεργάτες τουJackson δεν έκαναν καμία δήλωση, ενώ οι ερευνητές της αστυνομίας δεν βρήκαν κάτι ύποπτο που να προκάλεσε την καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails