Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Sitges 2010: Η τρομακτική αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη

Ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ταινιών φαντασίας, έφτασε φέτος αισίως στα 43 του χρόνια. Ο λόγος για το Καταλανικό Sitges Festival που κάθε χρόνο φιλοξενεί την καλύτερη συλλογή ταινιών, που προέρχονται από τη σφαίρα του φανταστικού.
Μέγαλος νικητής, αναδείχθηκε φέτος ο Φινλανδός Jalmari Helander, που είδε την ταινία του Rare Exports: A Christmas Tale, να φεύγει με τα βραβεία καλύτερου φιλμ, σκηνοθεσίας και φωτογραφίας. Η ταινία ρίχνει φως στο όχι και τόσο αθώο παρελθόν του Άγιου Βασίλη και σίγουρα ύστερα από την προβολή της τα Χριστούγεννα δε θα είναι ποτέ ξανα τα ίδια.
Το μεγάλο βραβείο της επιτροπής απέσπασε η Γερμανική παραγωγή We Are the Night, στο οποίο ο Dennis Gansel παρουσιάζει τέσσερα θηλυκά βαμπίρ να σαγηνεύονται από την πολυτέλεια και τη νυχτερινή ζωή του Βερολίνου.
Ο Βρετανός Gareth Edwards, για πολλούς μεγάλο φαβορί, κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο των ειδικών εφέ (που θεωρείτε και το σημαντικότερο του φεστιβάλ, αν αναλογιστεί κανείς την εξειδικευμένη θεματολογία του), για τη ταινία Monsters
Το Aργεντίνικο Fase 7, του Nicolas Goldbart βραβεύτηκε για το ποτισμένο με μαύρο χιούμορ σενάριο του, το οποίο πραγματεύεται την υστερία που προκάλεσε μια επιδημία.
Ο Patrick Fabian για το The Last Exorcism και η Josie Ho για το Dream Home του Ho-Cheung Pang, τιμήθηκαν με τα αντίστοιχα ερμηνευτικά βραβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails