Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

O DiCaprio είναι ο Διάβολος της Λευκής Πόλης

O Leonardo DiCaprio και η εταιρία παραγωγής του, Appian Wayείχαν εξασφαλίσει τα δικαιώματα για κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου τουErik Larson, με τίτλο The Devil in the White City, από το 2003.
Τότε είχε περάσει στα χέρια του Tom Cruise, με πιθανό σκηνοθέτη την Kathryn Bigelow. Το project όμως δεν προχώρησε και επανήλθε στους αρχικούς αγοραστές. Το βιβλίο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, χρονικά αναφέρεται στη χρυσή εποχή του Σικάγο, το 1893, τότε που αρχιτέκτονας Daniel Burnhamμε τα μεγαλοπρεπή του κτίρια και την έδρα της εμπορικής έκθεσης, ανάγκασε όλο τον κόσμο να αναφέρεται σε αυτό με τον χαρακτηρισμό Λευκή Πόλη. Την ίδια χρονική περίοδο έδρασε ο serial killer, H.H Holmes (που θα ενσαρκώσει ο DiCaprio), ένας γοητευτικός κοινωνιοπαθής, που χρησιμοποιούσε ένα ξενοδοχείο στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις, για να παγιδεύει τα θύματα του.

Με τη χρήση αεριών σκότωσε επίσημα 27 ανθρώπους, κυρίως νεαρές γυναίκες, από τις οποίες αφαιρούσε τα κόκκαλα και τα πουλούσε για ιατρικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Ανεπίσημα λέγεται πως ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε τα 200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails