Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η Ταινία της Εβδομάδας

Ο Peter Highman (Robert Downey Jr.) πρόκειται να γίνει πατέρας σε μερικές μέρες. Βρίσκεται στην Atlanta για δουλειές αλλά πρέπει γρήγορα να επιστρέψει στο Los Angeles για να βρεθεί στο πλευρό της γυναίκας του (Michelle Monaghan) την ώρα της γέννας. Λογαριάζει όμως χωρίς τον Ethan Tremplay (Zach Galifianakis), έναν αυτοαποκαλούμενο ηθοποιό, που προκαλεί την αναταραχή ακόμα και αν δεν κάνει απολύτως τίποτα. Γίνεται αφορμή να πετάξουν και τους δυο έξω από το αεροπλάνο και να τους βάλουν στην μαύρη λίστα επιβατών. Ο Peter είναι αναγκασμένος πλέον να γυρίσει οδικώς και η μόνη του επιλογή είναι ο Ethan και το νοικιασμένο αυτοκίνητό του. Στην cross country διαδρομή τους, οι εκπλήξεις, οι ατυχίες και οι καταστροφές είναι ουκ ολίγες. Θα αντέξει ο Peter τον Ethan και σημαντικότερα, θα προλάβει την γέννηση του παιδιού του;

Αυτός ο Todd Phillips λοιπόν κάτι κατέχει από χιούμορ. Κάθε ταινία του προσφέρει ένα κωμικό περιβάλλον υπερβολικά φιλόξενο για την ψυχολογία του θεατή. Τον ενθαρρύνει να γελάσει απροκάλυπτα, διώχνοντας το άγχος και φυτεύοντας σπόρους χαράς στην ούτως ή άλλως αστεία πραγματικότητα...

Το «Due Date» έχει στοιχεία που μας αρέσουνε πολύ. Πρώτα απ' όλα είναι σε κάποια σημεία του ξεκαρδιστικό. Κερδίζει έτσι το μεγαλύτερο στοίχημα που βάζει κάθε φιλόδοξη κωμωδία. Δεύτερον, είναι road movie. Και οι road movies είναι συνήθως ένα είδος ταινιών που κρύβουν εκπλήξεις, ανατροπές, εκρήξεις και αλλαγές, πράγματα δηλαδή που διακατέχονται από έναν έμφυτο και ελκυστικό ριζοσπαστισμό. Τρίτον, είναι πάρα πολύ επιδέξιο και ταιριαστό το πρωταγωνιστικό της δίδυμο. Η γνωστή συνταγή του αταίριαστου ντουέτου πετυχαίνει, χάρις στο πιπέρι που προσθέτει ο αλλοπρόσαλλος Zach Galifianakis και ο κυνικός και ευερέθιστος Robert Downey Jr., που στις περισσότερες περιπτώσεις ευθύνονται προσωπικά για την επιτυχία των αστείων ατακών και καταστάσεων. Μπορεί βέβαια μερικές φορές η ταινία να εξασθενεί τις σκηνές και τα δρώμενα, όμως έχοντας όλα τα παραπάνω προς όφελός της κάνει αυτή παιχνίδι και έτσι καταφέρνει να κερδίσει σεβασμό και εντυπώσεις.

Ο Todd Phillips ετοιμάζεται για το επόμενο στοίχημα, το πολυαναμενόμενο «Hangover 2». Ως τότε γλυκαίνει λίγο την προσμονή μας με το «Due Date», μια κωμωδία που δεν είναι... «Hangover» αλλά σίγουρα είναι μια πάρα πολύ εύστοχη και σαρωτική χιουμοριστική ιστορία.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό! Μετά το Hangover, το Due Date είναι η καλύτερη κωμωδία που έχω δει τον τελευταίο καιρό. Αν θέλετε να γελάσετε και να περάσετε ευχάριστα 2 ώρες, δείτε το ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails