Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτο στο box office, πρώτο και στο downloading

Την προηγούμενη χρονιά κέρδισε τον τίτλο της πιο προσοδοφόρας ταινίας όλων των εποχών. Τώρα το «Avatar», η 3D ταινία του Τζέιμς Κάμερον, απέκτησε και τον τίτλο του φιλμ που υπήρξε το μεγαλύτερο θύμα πειρατείας, το 2010. 
Σύμφωνα με στατιστική που δημοσιεύτηκε στο site «TorrentFreak», όπου οι επισκέπτες του μοιράζονται αρχεία, το blockbuster «Avatar» «κατέβηκε» 16,6 εκατομμύρια φορές σε μία μόνο ιστοσελίδα.
Δεύτερη στη λίστα των πιο παράνομα «κατεβασμένων» ταινιών βρέθηκε η ταινία δράσης που είναι βασισμένη σε βιβλίο κόμικ, «Kick-Ass», με 11,4 εκατομμύρια «κατεβάσματα», ακολουθούμενη από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο στο «Inception», με 9,7 εκατομμύρια «κατεβάσματα».
Ανάμεσα στα αμέτρητα προτερήματα για τα οποία εξυμνούσε ο Κάμερον το πόνημά του, «Avatar», ήταν η τεχνολογία 3D, η οποία πίστευε πως αποτελούσε το ισχυρότερο όπλο της κινηματογραφικής βιομηχανίας απέναντι στην πειρατεία.
Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε εκατομμύρια χρήστες να κατεβάσουν την ταινία δωρεάν από το Ιντερνετ ακόμα και χωρίς τα οφέλη της τρισδιάστατης εικόνας, που απολαμβάνει κανείς μόνο στην κινηματογραφική αίθουσα. Παράλληλα, το δωρεάν κατέβασμα δεν εμπόδισε το «Avatar» να συγκεντρώσει τα περισσότερα εισιτήρια, φτάνοντας περίπου τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο μποξ όφις.
Στα δέκα δημοφιλέστερα θύματα της πειρατείας βρέθηκε και το βραβευμένο με Οσκαρ φιλμ της Κάθριν Μπίγκελοου «The Hurt Locker». Παρότι, όμως, υπήρχε στα σάιτ από το 2009, η δημοτικότητά του στο Διαδίκτυο αυξήθηκε μετά τα έξι Οσκαρ που πήρε το 2010.
Ηχηρές απουσίες από τη λίστα των δέκα σημείωσαν οι ιδιαίτερα προσοδοφόρες ταινίες στα ταμεία, «Toy Story 3» και η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Αντίθετα, τα φιλμ «Kick-Ass» και το πολεμικό «Green Zone» με τον Ματ Ντέιμον υπήρξαν δημοφιλέστατα στο Ιντερνετ, αλλά σεμνά στις αίθουσες.
Πέρυσι το μεγαλύτερο θύμα της πειρατείας στο Iντερνετ ήταν το «Star Trek» του Τζ. Τζ. Aμπραμς, το οποίο έκαναν ντάουνλοουντ περίπου 11 εκατομμύρια φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails