Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ανγκ Λι, ο Ντεπαρντιέ και η τίγρη του Hangover

Από τότε που ο Ανγκ Λι έσωσε την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Γιαν Μαρτέλ «Life of Pi» από το ράφι που καθόταν για χρόνια, το μαραθώνιο κάστινγκ έχει ήδη αποδώσει καρπούς με τον άγνωστο νεαρό Σουράι Σάρμα να έχει επιλεγεί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δεκαεξάχρονου Pi Patel, τον Άιφαν Καν(από το Slumdog Millionaire και μελλοντικά το νέο Spider -Man) να τον ενσαρκώνει στην ενήλικη εκδοχή του και τον Αντίλ Χουσαϊν από το Calendar Girls στο ρόλο του πατέρα του - η ομάδα από συμπληρώνεται από τον πληθωρικό Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε ρόλο σεφ (γνωστή άλλωστε η αγάπη του για τη γαστρονομία)!



Η ιστορία ακολουθεί τον δεκαεξάχρονος Pi Patel, γιο φύλακα ζωολογικού πάρκου στην Ινδία, με απίθανες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις γύρω από τη συμπεριφορά των άγριων ζώων, που καταλήγει μοναδικός επιζών μετά από τη βύθιση του πλοίου με το οποίο ο ίδιος και η οικογένειά του επρόκειτο να μεταναστεύσουν στον Καναδά. Όταν ο μικρός θα βρεθεί μόνος στη μέση της ανοιχτής θάλασσας, μέσα σε μια μικρή βάρκα, με μοναδικούς συνταξιδιώτες άγρια θηρία, θα κληθεί να επιστρατεύσει όλες τις παράξενες γνώσεις του για να αναπτύξει μια σχέση μαζί τους κι ενώ αυτά σταδιακά αλληλο-εξολοθρεύονται, αυτός θα παραμείνει σώος και αβλαβής, παρά τη γειτνίασή του στο ίδιο σκαρί με τον Ρίτσαρντ Πάρκερ, μια στιβαρή τίγρη της Βεγγάλης. Μετά από περιπέτειες και ανατροπές, το φινάλε βρίσκει το μικρό ναυαγό να προσπαθεί να πείσει τις ιαπωνικές αρχές για την αλήθεια της ιστορίας του, που φαίνεται τόσο εξωφρενική, ώστε να αναγκάζεται να την αντικαταστήσει με μια πιο αληθοφανή και συμβατική, αλλά ψεύτικη εκδοχή.

Οι φήμες θέλουν τα κάστινγκ του Ανγκ Λι να είναι τόσο εξαντλητικά ακόμα και για τους πιο μικρούς ρόλους, ενώ διαβάζουμε ότι η τίγρη του Hangover είναι πιθανό να εμφανιστεί στη βάρκα του Pi! Πάντως το βιβλίο που έχει χαρακτηριστεί λογοτεχνικό φαινόμενο δεν είναι ό,τι πιο εύκολο για να κινηματογραφηθεί, ειδικά με έναν ολόκληρο ζωολογικό κήπο μπροστά στο φακό. Τα γυρίσματα πάντως έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails