Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ο Πάτινσον ταξιδεύει στην "Κοσμόπολη"

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον έχει βαλθεί να βγάλει από πάνω του την ταμπέλα του «Έντουαρντ» (λες και είναι τόσο απλό) και παράλληλα με το σούπερ εμπορικό saga της Μέγιερ να ταυτιστεί και με άλλα αξιόλογα πρότζεκτ: Εκτός από το "Water For The Elephants" όπου θα πρωταγωνιστεί πλάι στη Ρις Γουίδερσπουν και τον Κρίστοφ Βαλτζ, ο νεαρός «Κάλεν» οδεύει προς το best seller του Ντον Ντε Λίλο «Cosmopolis» που όπως γράφαμε πριν από λίγο καιρό, ετοιμάζεται να μεταφέρει στο σινεμά ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.
Προηγούμενες πληροφορίες προόριζαν τον Κόλιν Φάρελ για το lead, αλλά το κάστινγκ του Πάτινσον ανατρέπει όσα μέχρι τώρα νομίζαμε: ο Φάρελ έχει ήδη δεσμευτεί στο remake της «Ολικής Επαναφοράς» και ίσως εκεί να σκάλωσε και η συμφωνία του με τον Κρόνενμπεργκ, που αυτόν τον καιρό δουλεύει επάνω στο ψυαχναλυτικό δράμα του «A Dand\gerous Method» με τον Μόρτενσεν ως Φρόιντ, τον Φασμπέντερ ωε Γιουνγκ και την Κίρα Νάιτλι ως ωραία ασθενή και πέτρα του σκανδάλου. Αν λοιπόν ο Έρικ Πάρκερ του Ντε Λίλο θα έχει τη μορφή του Πάτινσον απομένει να διευκρινιστεί αν η Μαριόν Κοτιγιάρ (στο ρόλο της γυναίκας του) και ο Πολ Τζιαμάτι εξακολουθούν να είναι μέσα στους συντελεστές.
Ο Έρικ Πάκερ, νεαρός πολυεκατομμυριούχος, ζει σε ένα διαμέρισμα 48 δωματίων στο Μανχάταν. Άρχοντας ενός αμοραλιστικού σύμπαντος, επηρεάζει τα ανά την υφήλιο χρηματιστήρια με τις εμπορικές συμφωνίες και τις χρηματοοικονομικές προβλέψεις του. Ελέγχει το μέλλον χωρών και νομισμάτων από το καταφύγιό του, την τεράστια λευκή λιμουζίνα του.
Στο βιβλίο (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Εστία) παρακολουθούμε τον ήρωα κατά την διάρκεια μιας ημέρας του Απρίλη του 2000, καθώς προσπαθεί να διασχίσει τη Νέα Υόρκη: Η διαδρομή του στην πόλη ανακόπτεται κάθε τόσο από την κίνηση στους δρόμους, την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, μια διαδήλωση κατά της παγκοσμιοποίησης, την κηδεία ενός διάσημου ράπερ, αλλά και από τους συχνούς επισκέπτες της λιμουζίνας του (τον οικονομικό αναλυτή του, τον γιατρό του, τον σωματοφύλακά του, τη σύζυγό του). Ο Έρικ Πάκερ παρακολουθει τη ζωή μέσα από τα τζάμια του αυτοκινήτου του και από τις οθόνες των υπολογιστών, επιθυμώντας να ζήσει και ο ίδιος έξω από τα ανθρώπινα όρια, «σ' ένα μικροτσίπ, σ' ένα δίσκο, με τη μορφή δεδομένων που στροβιλίζονται ακτινοβολώντας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails