Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Inception

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Όνομα: Inception
  • Κατηγορία: Επιστημονική φαντασία
  • Έτος Παραγωγής: 2010
  • Διάρκεια: 148'
  • Σενάριο: Christopher Nolan
  • Σκηνοθεσία: Christopher Nolan
  • Παίζουν: Leonardo DiCaprio,Joseph Gordon-Levitt,Ellen Page,Tom Hardy,Ken Watanabe


ΠΕΡΙΛΗΨΗ 

Ο Dom Cobb είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη τέχνη της εκμαίευσης. Μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου, τη στιγμή που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι πάρα πολύ ευάλωτο.
Η σπάνια ικανότητα του Cobb τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπίας, αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του.
Ο Cobb, όμως, δέχεται μια πρόταση που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά που μπορεί να του χαρίσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο, την απαρχή.
O Cobb και η ομάδα του που απαρτίζεται από ειδικούς πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ` ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα, αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια. Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα.
Όμως, κανένας σχεδιασμός δεν είναι αρκετά προσεκτικός, ούτε οι ικανότητές τους μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους που δείχνει να μπορεί να προβλέψει κάθε τους κίνηση. Έναν εχθρό που μόνο ο Cobb θα μπορούσε να προβλέψει.


ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο Κρίστοφερ Νόλαν, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της μεγάλης επιτυχίας «Ο Σκοτεινός Ιππότης», αφήνει για λίγο το franchise του μασκοφόρου εκδικητή και καταπιάνεται με ένα από τα πλέον φιλόδοξα κινηματογραφικά projects της ερχόμενης κινηματογραφικής σαιζόν, την ταινία «Inception». Σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιδίου, το «Inception» αποτελεί μια σύγχρονη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, μέσα στην αρχιτεκτονική του ίδιου του μυαλού.Η νέα ταινία του Νόλαν είναι επιστημονικής φαντασίας τοποθετημένη μέσα στην αρχιτεκτονική του μυαλού. Δεν χρειάζεται πιστεύω να ξέρει κανείς κάτι περισσότερο για την υπόθεση μιας και το teaser από μόνο του είναι καθηλωτικό και ελπιδοφόρο για το αποτέλεσμα!!Μια ταινία που όπως ήταν αναμενόμενο έσπασε τα ταμία και ήταν μια από τις πιο εμπορικές ταινίες της χρονιάς που μας πέρασε και όχι άδικα.Με ένα πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον σενάριο ο Νόλαν καταφέρνει και τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του.Μια πολύ καλή σκηνοθεσία που μπορούμε να πούμε ότι άγγιξε το τέλειο και ένα κάστ ηθοποιών που πριν βγει η ταινία ακόμα στις αίθουσες ξέραμε ότι είναι πολύ δυνατό και ήρθε και μας επαλήθευσε.Αρκετό μυστήριο δράση και φαντασία κάνουν την ταινία μια απο τις καλύτερες ταινίες στο είδος της που αξίζει να την δείτε.



TRAILER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails