Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Το Avatar νικητής του εγχώριου box- office για το 2010

Aνακοινώθηκε το συγκεντρωτικό εγχώριο box-office του 2010. Η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα δεν κρύβουν και μεγάλες εκπλήξεις. Η μόνη ευχάριστη έκπληξη είναι ότι δύο ταινίες κατάφεραν να μπουν στην δεκάδα και μάλιστα σε πολύ υψηλές θέσεις.

Στη πρώτη θέση ποια άλλη ταινία από το Avatar που κυριάρχησε και στο δικό μας box-office όπως και στα περισσότερα στο κόσμο. Δύο από τις θέσεις καταλήφθηκάν από φραντζάιζ : "Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου Μέρος 1ο" και"Twillight Saga: Η Έκλειψη".

Ας δούμε τα αποτελέσματα πιο αναλυτικα:

Στη πρώτη θέση όπως προείπαμε και όλοι περιμέναμε βρίσκεται η ταινία φαινόμενο "Avatar" του Τζείμς Κάμερον με συνολικά εισιτήρια 579.814. Στη δεύτερη θέση η "Νήσος" με 510.343 το οποίο αποτελεί και ένα μεγάλο κατόρθωμα. Στη τρίτη θέση η ατμοσφαιρική και μαγευτική ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν "Inception" με421.897. Αμέσως μετά ακολουθεί το 3D remake της ταινίας "Γιγαντομαχία" το οποίο κατάφερε να φτάσει στη τέταρτη θέση με 377.478.

Στη πέμπτη θέση ο αγαπημένος μικρός μας μάγος και η ταινία λίγο πριν το μεγάλο φινάλε "Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου Μέρος 1ο" συγκεντρώνει374.523. Στην έκτη θέση η φαρσοκωμωδία “I Love Karditsa” με 354.619. Στην έβδομη θέση το παραγνωρισμένο θρίλερ του Σκορτσέζε “Shutter Island”με 312.230 εισιτήρια.

Στη όγδοη θέση ο μεγαλύτερος βαμπιρικός έρωτας που θα μείνει στην ιστορία της οθόνης "Twillight Saga: Η Έκλειψη" κατάφερε να μαζέψει 307.763 εισιτήρια. Στην ένατη θέση το αγαπημένο κουαρτέτο από τη Νέα Υόρκη που έμαθε σε όλο τον κόσμο τα Manolo Blanik και τα πολύχρωμα κοκτέιλ. Η Κάρι Μπράτσο και η παρέα της στο δεύτερο κινηματογραφικό της εγχείρημα “Sex and The City 2”συγκέντρωσαν 304.161 εισιτήρια. Στη δέκατη θέση ο "Σέρλοκ Χόλμς" του 21ου αιώνα δια χειρός Γκάι Ρίτσι μάγεψε το ελληνικό κοινό και συγκέντρωσε 283.443.

Θα λέγαμε ότι τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα λίγο πολύ. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι υπάρχει μια μείωση συνολικά στα εισιτήρια σε σχέση με το 2009. Κάτι που δικαιολογείτε από την περίοδο που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails