Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Oscar 2011 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Από τις 1.30 το πρωί ώρα Ελλάδος, ξεκίνησε η παρέλαση των αστέρων στο περιβόητο κόκκινο χαλί, ενώ στις 15.30 ξεκίνησε η τελετή με οικοδεσπότες τους Αν Χάθαγουεϊ και Τζέιμς Φράνκο . Η Χάθαγουεϊ χαιρέτησε τη μητέρα της στο κοινό, η οποία σηκώθηκε από τη θέση της για να της πει να στέκεται σωστά, ενώ ο Φράνκο χαιρέτησε τη γιαγιά του, η οποία επίσης σηκώθηκε από τη θέση της για να δηλώσει τον ενθουσιασμό της που είδε τον Μάρκι Μαρκ!









Χωρίς να προβούν σε μεγάλο πρόλογο, καλωσόρισαν τον Τομ Χανκς στη σκηνή του Kodak Theater για να ανακοινώσει τα βραβεία για την καλύτερη καλλιτεχνική διεύθυνση και την καλύτερη φωτογραφία για την Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και το Inception αντιστοίχως.










Στη συνέχεια οι οικοδεσπότες φώναξαν στη σκηνή τον Κερκ Ντάγκλας, ο οποίος μετά από αρκετά αστειάκια παρέδωσε το όσκαρ β` γυναικείου ρόλου στηνΜελίσα Λίο. Η ηθοποιός πάγωσε μόλις άκουσε το αποτέλεσμα και αφού ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το πολυπόθητο αγαλματίδιο, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της.










Τη σκυτάλη πήραν οι Μίλα Κούνις και ο Τζάστιν Τίμπερλεικ που ανέλαβαν να ανακοινώσουν τα βραβεία καλύτερης animation ταινίας μεγάλου και μικρού μήκους, που δόθηκαν στα Toy Story 3 και Lost Thing.








Χωρίς καθυστερήσεις, οι Χαβιέ Μπαρντέμ και Τζος Μπρόλιν ανέβηκαν στη σκηνή και παρέδωσαν τα βραβεία διασκευασμένου και πρωτότυπου σεναρίου στα Social Network και Ο Λόγος του Βασιλιά. Χαρακτηριστικά να πούμε πως όταν ο David Seidler ανέβηκε στη σκηνή ψέλλισε ...τον Λόγο του Σεναριογράφου!











Μετά από ένα μουσικό διάλειμμα όπου τραγούδησε η Χάθαγουεϊ φορώντας σμόκιν, εμφανίστηκε ο Τζέιμς Φράνκο με ροζ τουαλέτα.










Και οι δυο μαζί καλωσόρισαν τους Ράσελ Μπραντ και Έλεν Μίρεν, οι οποίοι παρέδωσαν το όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας στην Σούζαν Μπίερ για το Ίσως, Αύριο!.










H Μπίερ με τρεμάμενη φωνή ευχαρίστησε την Ακαδημία και τους υπόλοιπους συνυποψήφιους για τη λαμπρή δουλειά τους (we love you Λάνθιμε!).








Με συνοπτικές διαδικασίες εμφανίστηκε αμέσως στη σκηνή η Ρις Γουίδερσπουν που έδωσε το όσκαρ β` ανδρικού ρόλου στον μουσάτο Κρίστιαν Μπέιλ.










H Χάθαγουεϊ στη συνέχεια καλωσόρισε τους Χιου Τζάκμαν και Νικόλ Κίντμαν για να παραδώσουν τo βραβείo καλύτερης μουσικής στο Social Network.









Αμέσως μετά οι Μάθιου ΜακΚόναχι και Σκάρλετ Γιόχανσον έδωσαν το βραβεία καλύτερου ήχου αλλά και μιξάζ στο Inception.










Η Κέιτ Μπλάνσετ κλήθηκε να παραδώσει το βραβείο μακιγιάζ στο Λυκάνθρωπο και το βραβείο καλύτερων κουστουμιών στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.










Ο Κέβιν Σπέισι προλόγισε το μουσικό διάλειμμα που ακολούθησε και στη συνέχεια ο Τζέικ Τζίλενχααλ και η Έιμι Άνταμς που βράβευσαν ως καλύτερο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ το Strangers No More και το God of Love ως καλύτερη μικρού μήκους.









Η Όπρα Γουίνφρεϊ βρέθηκε στη συνέχεια στη σκηνή για να δώσει στο Inside Job το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ.










Ο κάποτε οικοδεσπότης των Όσκαρ, Μπίλι Κρίσταλ ανέβηκε στη σκηνή και αφού έκανε το κοινό να γελάσει με την καρδιά του










κάλεσε στη σκηνή τονΡόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και τον Τζουντ Λο, οι οποίοι με τη σειρά τους έδωσαν στο Inception το 3ο μέχρι αυτό το σημείο της βραδιάς βραβείο, για τα καλύτερα ειδικά εφέ αυτή τη φορά, αλλά και το βραβείο καλύτερου μοντάζ στο Social Network. Η Τζένιφερ Χάντσονπρολόγισε την κατηγορία για το καλύτερο τραγούδι. Αυτή τη φορά όμως δεν είδαμε βίντεο, αλλά είδαμε τον Ράντι Νιούμαν στο πιάνο να παίζει τη μελωδία του Toy Story 3,









την Florence and the Machine που τραγούδησε στη θέση της Dido το If I Rise από την ταινία 127 Ώρες ,








την Γκουίνεθ Πάλτροου να τραγουδάει το Coming Home του Country Strong και την Μάντι Μουρ με τον Ζάκαρι Λέβι να τραγουδούν το I See the Light από τα Μαλλιά Κουβάρια.










Νικητής αναδείχθηκε ο Ράντι Νιούμαν που παρέλαβε από τηνΤζένιφερ Χάντσον το βραβείο καλύτερου τραγουδιού. Το τραγούδι συνεχίστηκε με την Σελίν Ντιόν επί σκηνής, μέχρι που εμφανίστηκε η Χάλι Μπέρι για να προλογίσει ένα βίντεο φόρο τιμής στη Λίνα Χορν.










Η δυο φορές βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός Χίλαρι Σουάνκ ανέβηκε στη σκηνή για να καλέσει την περσινή κάτοχο του βραβείου σκηνοθεσίας Κάθριν Μπίγκελοου για να δώσει με τη σειρά της το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στον Τομ Χούπερ για το Λόγο του Βασιλιά. Ο Τομ Χούπερ χαρακτήρισε τους Φερθ,Κάρτερ και Ρας ως την τριάδα της επιτυχίας.








Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο περσινός νικητής του α` ανδρικού ρόλου Τζεφ Μπρίτζες και αφού απευθύνθηκε σε καθεμιά υποψήφια ξεχωριστά, έδωσε το όσκαρ στο φαβορί, στην εγκυμονούσα Νάταλι Πόρτμαν, η οποία με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε ανάμεσα σε άλλους, τους γονείς της, τον σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι, τον αρραβωνιαστικό της, τον μάνατζέρ της αλλά και όλη την ομάδα που δουλεύει στο πλάι της.










Αντιστοίχως, η περσινή νικήτρια του α` γυναικείου ρόλου Σάντρα Μπούλοκ κλήθηκε να παραδώσει το όσκαρ α` ανδρικού ρόλου. Αφού μίλησε με μια δόση χιούμορ σε όλους τους υποψήφιους, ανακοίνωσε τον νικητή- επίσης φαβορί - Κόλιν Φερθ. Ο ηθοποιός αφού αστειεύθηκε τραυλίζοντας, ξεκίνησε τον ευχαριστήριο λόγο του και μεταξύ άλλων ανέφερε τους συμπρωταγωνιστές του, που με τις ερμηνείες τους τον βοήθησαν να προχωρήσει τον ρόλο του ένα βήμα παραπέρα.










Μετά την βράβευση των πρώτων ρόλων, η βραδιά έφτασε στην κορύφωσή της και οι οικοδεσπότες κάλεσαν στη σκηνή τον Στίβεν Σπίλμπεργκ για να παραδώσει το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Λόγο του Βασιλιά. Οι συντελεστές της ταινίας ανέβηκαν στη σκηνή και οι παραγωγοί πήραν τον λόγο, ευχαριστώντας τους ηθοποιούς που δέχθηκαν τους ρόλους, την Ακαδημία και όλους αυτούς που υποστήριξαν την ταινία τους. Η βραδιά έκλεισε με την πασίγνωστη παιδική χορωδία "New York`s P.S. 22" που τραγούδησε το Over the Rainbow στη σκηνή του Kodak Theatre.











ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ: "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)"
ΑΝΔΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Α' ΡΟΛΟΥ:  Colin Firth "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)"
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Α' ΡΟΛΟΥ Natalie Portman "ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ (BLACK SWAN)"
Β' ΑΝΔΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Christian Bale "THE FIGHTER"
Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Melissa Leo "THE FIGHTER"
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Tom Hooper "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)"
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ:  "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010): David Seidler
ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ "THE SOCIAL NETWORK" Aaron Sorkin
ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ: "TOY STORY 3"
ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ: "IN A BETTER WORLD (HAEVEN)"Susanne Bier (Δανία)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: "INCEPTION" Wally Pfister
ΜΟΝΤΑΖ: "THE SOCIAL NETWORK" Kirk Baxter, Angus Wall
ΣΚΗΝΙΚΑ "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (ALICE IN WONDERLAND)"Stefan Dechant
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (ALICE IN WONDERLAND)"Colleen Atwood
ΜΑΚΙΓΙΑΖ "Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ (THE WOLF MAN)"
ΜΟΥΣΙΚΗ "THE SOCIAL NETWORK"Trent Reznor, Atticus Ross
ΤΡΑΓΟΥΔΙ "TOY STORY 3"Randy Newman ("We Belong Together")
ΗΧΟΣ: "INCEPTION"
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ "INCEPTION"
ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ: "INCEPTION"
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "INSIDE JOB"Charles Ferguson
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: "Strangers No More"
ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ "The Lost Thing"
ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: "God of Love"


Σημείωση:Ο κυνόδοντας τελικά δεν κατάφερε να πάρει το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας αλλά όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι που μια ελληνική ταινία φτάνει στα oscar μετά από αρκετά χρόνια.Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους παραγωγούς της ταινίας!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails