Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

"Ο Κύκνος μου ήταν η Νάταλι"


 Ο Κύκνος μου ήταν η Νάταλι
Να υπερασπιστεί τη Νάταλι Πόρτμαν και την ταινία του έσπευσε ο Ντάρεν Αρονόφσκι μετά τις κατηγορίες της ντουμπλέζ της, Σάρα Λέιν, πως η βραβευμένη με Οσκαρ Πόρτμαν χόρεψε σε πολύ λίγες σκηνές του «Μαύρου κύκνου».




«Ορίστε τι συνέβη στην πραγματικότητα», λέει ο σκηνοθέτης σε επίσημη ανακοίνωσή του. «Εβαλα τον μοντέρ μου να μετρήσει τα πλάνα. Υπάρχουν 139 πλάνα χορού στην ταινία. Τα 111 είναι της Νάταλι Πόρτμαν απείραχτα. Τα 28 είναι της ντουμπλέζ της Σάρα Λέιν. Αν κάνετε τα μαθηματικές πράξεις, αυτό σημαίνει ότι το 80% είναι της Νάταλι Πόρτμαν», τόνισε.

Θυμίζουμε ότι η Λέιν «ξεσπάθωσε», λέγοντας ότι δεν την ευχαρίστησε η Νάταλι Πόρτμαν σε καμία από τις συνεντεύξεις της, αλλά και σε κανέναν ευχαριστήριο λόγο της, τόσο κατά την απονομή του Όσκαρ της, όσο και των υπόλοιπων βραβείων που απέσπασε για την ερμηνεία της στο φιλμ του Αρονόφσκι.


Έτσι, η επαγγελματίας μπαλαρίνα ισχυρίστηκε δημοσίως πως στις χορευτικές σκηνές της ταινίας το 95% του σώματος που φαίνεται είναι δικό της. «Θα έλεγα ότι το 5% είναι της Νάταλι» είπε η Λέιν, που εξαγριώθηκε αφού διάβασε μια συνέντευξη του χορευτή και αρραβωνιαστικού της σταρ Μπενζαμέν Μιλπιέ, ο οποίος υποστήριξε ότι η αγαπημένη του δούλεψε εντατικά και πολλούς μήνες για την πλειονότητα των χορευτικών σκηνών.

Εμείς απλώς να σχολιάσουμε το αυτονόητο: η Πόρτμαν απέσπασε το Όσκαρ ερμηνείας και όχι βραβείο για τις χορευτικές της ικανότητες, οπότε, μήπως όλη αυτή η ιστορία δεν έχει και τόση σημασία; Τουλάχιστον για το κοινό της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails