Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ο Σπίλμπεργκ κάνει ταινία για το Wikileaks

Σα να μην είναι ήδη αρκετά διάσημος, ο κύριος Τζούλιαν Ασάνζ ετοιμάζεται κατακτήσει και τη show biz. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα μεταφέρει την ιστορία του στο σινεμά, αφού αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου «WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy», που έγραψαν οι δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» Ντέιβιντ Λι και Λουκ Χάρντινγκ.



Ο Σπίλμπεργκ εξασφάλισε την αποκλειστικότητα της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου που διηγείται τα έργα και τις ημέρες του Ασάνζ από την παιδική του ηλικία ως την ίδρυση του WikiLeaks το 2006, συμπεριλαμβανομένης της διαρροής, τον περασμένο Δεκέμβρη, από το site των επίμαχων 250.000 μυστικών διπλωματικών εγγράφων, μέσω της εταιρείας του Dreamworks. Ο Σπίλμπεργκ προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός πολιτικού θρίλερ στο ύφος του «Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου» με κατασκοπικό γαρνίρισμα αλά... «Τζέισον Μπορν». Το εμβρυακής μορφής σχέδιο της Dreamworks χρειάζεται τώρα έναν σεναριογράφο, έναν σκηνοθέτη, αλλά και καστ.

Θυμίζουμε ότι άλλη μια κίνηση προς την κατεύθυνση της κινηματογραφικής μεταφοράς της ζωής του Ασάνζ είχε γίνει πριν από λίγο καιρό από τους παραγωγούς Μπάρι Τζόζεφσον και Μισέλ Κρουμ: το με τίτλο The Most Dangerous Man in the World (Ο Πιο Επικίνδυνος Άνθρωπος του Κόσμου) γράφτηκε σε χρόνο – μηδέν από τον Αυστραλό δημοσιογράφο Άντριου Φάουλερ και επίσης αποτελεί μια εξιστόρηση των πιο σημαντικών γεγονότων της ζωής του Ασανζ. Δεν ξέρουμε αν θα προχωρήσουν δύο παράλληλα πρότζεκτ ή όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το ένα θα κάνει πίσω, πάντως το σίγουρο είναι ότι η διαρροή που συντάραξε την αμερικανική πολιτική σκηνή θα πάρει πολύ καιρό για να ξεχαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails