Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

The Sixth Sense

ΠΛΗΦΟΡΙΕΣ



  • Όνομα: The Sixth Sense
  • Κατηγορία: Thriller
  • Έτος Παραγωγής: 1999
  • Διάρκεια: 107'
  • Σενάριο: M. Night Shyamalan
  • Σκηνοθεσία: M. Night Shyamalan
  • Παίζουν: Bruce Willis,Haley Joel Osment,Toni Collette,Trevor Morgan



ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Malcolm Crowe είναι ένας ψυχολόγος για παιδιά.Ένα βράδυ, ένας απελπισμένος παλιός του πελάτης, ο Vincent, τον πυροβολεί και έπειτα ο ίδιος αυτοκτονεί.
Το γεγονός σοκάρει τον Crowe και δεν μπορεί να το βγάλει από το μυαλό του. Νιώθει ενοχές που δεν στάθηκε ικανός να τον βοηθήσει.
Γι’ αυτό όταν συναντά τον Cole, ένα αγόρι που παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα με τον Vincent, νιώθει πως αν μπορέσει να βοηθήσει αυτόν, θα εξιλεωθεί και για το χαμό του.
Η πραγματική κατανόηση του προβλήματος όμως θα έρθει, όταν ο Coleεκμυστηρευτεί στον Malcolm ότι βλέπει νεκρούς ανθρώπους.




ΚΡΙΤΙΚΗ
7/10

Η Έκτη αίσθηση είναι μια ταινία που σε μερικούς φάνηκε αδιάφορη κ σε μερικούς ένα απίστευτο ψυχολογικό θρίλερ.Η πλειοψηφία των ατόμων είναι αυτή που κατάλαβε την ταινία και την ουσία που κρυβόταν πίσω από το ευφυέστατο σενάριο και την σκηνοθεσία ενώ η μειοψηφία των θεατών είναι αύτη που δεν κατάλαβαν σχεδόν τίποτα και τους φάνηκε μια πολύ μέτρια ταινία.Μερικοί ίσως χρειαστούν να δουν την ταινία και δεύτερη φορά  για να κατανοήσουν σε βάθος την ταινία.Η έκτη αίσθηση καταφέρνει να προσηλώσει τον θεατή στην οθόνη και να τον βάλει σε σκέψεις ώστε να αντιληφθεί απόλυτα την ταινία.Λίγες ήταν οι σκηνές που σε έκαναν έστω και λίγο να τρομάξεις και αυτό σε μερικούς θεωρήτε το μειονέκτημα της ταινίας.Σε γενικές γραμμές αν και σχετικά παλιό θρίλερ είναι ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ της δεκαετίας του που όμως δεν μπορεί ο καθένας να το δει και να κατανοήσει απόλυτα το βάθος της ταινίας.



TRAILER




2 σχόλια:

  1. Η μοναδικη ταινιαρα του κακιστου Shyamalan (μετριο το Unbreakable,αθλιες ολες οι αλλεσ ταινιες του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ταινία! Ανατρεπτικότατο τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails