Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Συλλέγουν βραβεία

Τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Μόργκαν Φρίμαν, Λόρι ΜακΡίρι και Τομ Χούπερ θα τιμήσει στις 25 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χόλιγουντ. Αναγνωρίζοντας την προσφορά των προαναφερθέντων στην τεράστια βιομηχανία της, η Μέκκα του σινεμά αποφάσισε να δώσει τιμητικό βραβείο στον Σταλόνε γιατί μετά από 36 χρόνια καριέρας κατάφερε να επανέλθει στο προσκήνιο με την περιπέτεια «Οι Αναλώσιμοι».
Ο Φρίμαν και η παραγωγός του «Ανίκητου», Λόρι ΜακΡίρι, τιμώνται ως νεωτεριστές για την καμπάνια τους κατά της κινηματογραφικής πειρατείας, ενώ ο σκηνοθέτης Τομ Χούπερ θα πάρει το βραβείο σκηνοθεσίας του φεστιβάλ για τη δουλειά του, μεταξύ άλλων, στο πολυαναμενόμενο «The king’s speech».
Εν τω μεταξύ, ο Φρίμαν φαίνεται να αναδεικνύεται σε συλλέκτη βραβείων, αφού ο 73χρονος ηθοποιός θα τιμηθεί και τον Ιούνιο του 2011, στη διάρκεια επίσημου δείπνου, για τη συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.
Να θυμίσουμε ότι ο Φρίμαν, ο οποίος ενσάρκωσε τελευταία τον Νέλσον Μαντέλα, έχει στο ενεργητικό του ένα βραβείο Οσκαρ για την ερμηνεία του στο «Million Dollar Baby» και Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο του στο «Σοφέρ της κ. Ντέιζι».
«Για δεκαετίες, είτε ερμηνεύοντας τον ρόλο ενός κατάδικου ή του προέδρου των ΗΠΑ ή του Θεού, ο Μόργκαν αποτυπώνει μια ήρεμη δύναμη που απαιτεί τον σεβασμό για τον χαρακτήρα, αλλά και για την τέχνη», δήλωσε ο Χάουαρντ Στρίγκερ , πρόεδρος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails