Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ο Μπαντέρας σκηνοθέτης σε ψυχολογικό θρίλερ

Ο Αντόνιο Μπαντέρας φέτος επιστρέφει ιδιαίτερα δημιουργικός αφού αμέσως μετά τη συμμετοχή του στην τελευταία του Γούντι Άλεν (στις ελληνικές αίθουσες σε λίγα εικοσιτετράωρα), αλλά και τη δέσμευσή του στα επόμενα πρότζεκτ του Αλμοδόβαρ(The Skin I Live In), του Σόντερμπεργκ (Knockout) και Ζαν Ζακ Ανό (Black Gold),
σχεδιάζει να σκηνοθετήσει τον εαυτό του σε ψυχολογικό θρίλερ με αύρα επιστημονικής φαντασίας. Στο "Solo", όπως είναι ο τίτλος της ταινίας, θα υποδύεται Ισπανό στρατιωτικό, που υποφέρει από μετα-τραυματικό στρες. Αυτό που δεν είναι σαφές είναι πού εντοπίζεται το sci-fi στοιχείο, στο σενάριο που υπογράφει ο Έρικ Γιέντρεσεν, συνεργάτης του Μπαντέρας στο "Bing Bang", αλλά και στο "Goleor: The Scales and the Sword", την ταινία κινουμένων σχεδίων που ανέλαβε η εταιρεία animation του Αντόνιο, Kandor Moon.
To νέο εγχείρημα του λατίνου σταρ, με Ισπανούς συμπρωταγωνιστές και ημερομηνία κυκλοφορίας κάπου μέσα στο '12, δεν έχει να επιδείξει υψηλό προϋπολογισμό (με μόνο 15 εκατομμύρια δεν μπορούμε να φανταστούμε εντυπωσιακά εφέ), επομένως να υποθέσουμε ότι ποντάρει σε κάποια καλή ιδέα.
Να θυμίσουμε ότι το όνομα του Μπαντέρας εδώ και μήνες αναφέρεται στην πλάτη της σκηνοθετικής καρέκλας σε ακόμα μία μελλοντική ταινία, με ήρωα τον τελευταίο μουσουλμάνο ηγέτη της Γρανάδα. Αυτή ωστόσο η ιδέα δεν έχει ακόμα βρει κεφάλαια για να μπει σε τροχιά υλοποίησης, οπότε ο Αντόνιο μάλλον θα εκτονώσει την επιθυμία του να σκηνοθετήσει (έχει ξαναπιάσει πάντως κάμερα, σκηνοθετώντας τη γυναίκα του Μέλανι Γκρίφιθ το '99 στο "Crazy in Alabama", ενώ το 2006 υπέργαφε το ισπανικό "El camino de los ingleses"), με το "Solo".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails