Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

"Bourne Legacy" χωρίς Jason Bourne

Όταν ο Τόνι Γκίλροϊ ("Michael Clayton") επισημοποίησε τη δέσμευσή του στη μεταφορά του "Bourne Legacy", του βιβλίου του Έρικ Βαν Λαστμπάντερ, συνεχιστή του Λάντλαμ στη σειρά, το βασικό ερώτημα ήταν αν ο Ματ Ντέιμον θα επιστρέψει στο ρόλο του πράκτορα που ταυτίστηκε με αυτόν και τον αναγόρευσε βασιλιά του box office. Τελικά φαίνεται ότι δεν είναι μόνο αυτό το θέμα.
Ο ίδιος ο Γκίλροϊ επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που θέλουν το Ματ Ντέιμον εκτός τέταρτου "Bourne". Από τη μία πλευρά δε μας έκανε εντύπωση, αφού η καριέρα του ηθοποιού περιλαμβάνει πλέον μια ευρύτερη γκάμα ρόλων, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει «βουτιά» του στη σκηνοθεσία. Ωστόσο, αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι κανέναν πονοκέφαλο δε δημιουργεί αυτό στους παραγωγούς, αφού πολύ απλά ο χαρακτήρας του Jason Bourne δε θα υπάρχει στη νέα ταινία.
Το σενάριο του Γκίλροϊ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το βιβλίο (- που ασφαλώς περιλαμβάνει τον κεντρικό ήρωα) και φαίνεται ότι το μόνο που ακόμα διατηρεί από την ιστορία του Λάστμπέντερ είναι ο τίτλος.
Ο Γκίλροϊ ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για κανενός είδους reboot, ούτε για κάποια «next generation» συνέχεια του franchise (ευτυχώς δε θα δούμε κανένα γιο του Bourne), αλλά για τη συνολικότερη εικόνα μιας ευρύτερης συνωμοσίας που κάνει κάθε περιπέτεια του ήρωα να μοιάζει με pixel. Όσοι έχουν δει τις προηγούμενες ταινίες θα ανταμειφθούν, αφού το νέο φιλμ θα έχει πολλές αναφορές στα παλιά, είπε ο σεναριογράφος των προηγούμενων ταινιών "Bourne", εξηγώντας ότι σε αυτή την καινούργια ιστορία θα χτιστεί ένα πλαίσιο, ένας πλατύτερος καμβάς που μπορεί να αγκαλιάσει την επιστροφή του Jason, ένας θρύλος. Το ότι η νέα ταινία "Bourne" επιστρέφει χωρίς Jason Bourne, αλλά κάπου στη γωνία αυτός είναι εκεί, το καταλάβαμε. Το γιατί πρέπει να γίνουν όλα αυτά δεν έχουμε καταλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails