Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Γκοντάρ δε θα παραλάβει το Oscar του

Ο Ζακ-Λικ Γκοντάρ, όπως είχαμε πει και στο παρελθόν θα είναι ένας από τους τέσσερις που θα λάβει το τιμητικό Oscar που δίνει η Ακαδημία σε μια ξεχωριστή τελετή-δείπνο που διοργανώνεται τον Νοέμβριο στο Λος Άντζελες. Αυτά τα Oscar προηγούνται των άλλων και δίνονται πάντα σε εξέχουσες μορφές του κινηματογραφικού κόσμου για την συνολική προσφορά τους στην έβδομη Τέχνη. Φέτος θα βραβευθούν επίσης οι: Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ιλάι Γουόλς, διάσημος ηθοποιός και Κέβιν Μπραουνλόου, ιστορικός κινηματογράφου.
Δυστυχώς όμως ο Γκοντάρ δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην τελετή και να παραλάβει το βραβείο του, όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ακαδημίας Τομ Σεράκ. Συγκεκριμένα ο Σεράκ είπε: « Μας ευχαρίστησε για το βραβείο, αλλά μας είπε ότι δεν θα μπορέσει να είναι στο Λος Άντζελες. Επίσης έστειλε τις θερμότερες ευχές του στους άλλους τρεις βραβευθέντες τους οποίους και αποκάλεσε τους "τρεις άλλους σωματοφύλακες".
Στις 13 Νοεμβρίου λοιπόν η Ακαδημία θα τιμήσει το Γκοντάρ μέσα από βίντεο-αφιερώματα και σχόλια από τους θαυμαστές τους. Ο Γκοντάρ δεν θα είναι εκεί και το βραβείο του θα του αποσταλεί ταχυδρομικώς. Όπως λοιπόν γίνεται εμφανές, ο μεγάλος γάλλος σκηνοθέτης παραμένει σταθερός στη θέση του και απαξιεί να συμμετέχει σε θεσμούς στους οποίους αντιτίθεται ιδεολογικά. Με αυτό τον τρόπο ο Γκοντάρ θα προστεθεί στην ομολογουμένως μικρή λίστα των ανθρώπων που βραβεύθηκαν από την Ακαδημία και δεν πήγαν να παραλάβουν το βραβείο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails