Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η Αντζελίνα φεύγει απ' τη Βοσνία

Υστερα από σειρά προβλημάτων με την κυβέρνηση της Βοσνίας και με οργανώσεις θυμάτων του πολέμου της χώρας, η χολιγουντιανή ηθοποιός Αντζελίνα Τζολίαποφάσισε να μην πραγματοποιήσει τελικά τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας που σκηνοθετεί στη Βοσνία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας παραγωγής της ταινίας, Εντιν Σάρκιτς, «οι Αμερικανοί παραγωγοί αποφάσισαν ότι οι σκηνές που προγραμματίζονταν σε δώδεκα τοποθεσίες στο Σεράγεβο, πρέπει να γυριστούν στη Βουδαπέστη, μετά την ιστορία με την έγκριση που πρώτα ανακαλείται και μετά αποκαθίσταται».
Το χρονικό έχει περίπου ως εξής: Αρχικά η κυβέρνηση της Βοσνίας είχε αρνηθεί να δώσει άδεια φοβούμενη ότι η ταινία θα προσβάλει την τιμή των γυναικών που έπεσαν θύματα κακοποίησης κατά τον πόλεμο του 1992-95.
Η απαγόρευση είχε ανακοινωθεί στα μέσα Οκτωβρίου έπειτα από αίτημα της ένωσης «Γυναίκες-θύματα πολέμου» που έκριναν ότι η ιστορία της ταινίας όπως την είχαν πληροφορηθεί, ήταν προσβλητική για αυτές αφού -σύμφωνα με πληροφορίες- αναφερόταν σε μια Βόσνια που ερωτεύεται τον βιαστή της Σέρβο στρατιώτη.
Η Τζολί ζήτησε από την κυβέρνηση και την ένωση να μη βιάζονται να καταδικάσουν την ταινία, αφού πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία αγάπης και τελικά οι αρχές της χώρας έδωσαν την άδεια να γυρίσει κάποιες σκηνές σε βοσνιακό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails