Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η ''Περούκα'' “ταξιδεύει” στην Εσθονία και την Τουρκία

Η ελληνοτουρκική ταινία ''Η περούκα''/Hair συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, δίνοντας το παρών τις επόμενες ημέρες σε δύο ιδιαίτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ, στο Ταλίν της Εσθονίας και στη συνέχεια στην Αγκυρα, στην Τουρκία.
Επόμενος σταθμός της είναι το 14ο Black Nights Film Festival, που θα λαβει χώρα στο Tαλίν της Εσθονίας, μεταξύ 19 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου 2010.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω φεστιβάλ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς στο πρόγραμμά του συνδυάζει τις ταινίες μεγάλου μήκους με μικρά υποφεστιβάλ ταινιών animation, σπουδαστικών ταινιών και παιδικών-νεανικών ταινιών.
Η αρχή του τελευταίου μήνα του 2010 θα βρει την ''Περούκα'' να εμφανίζεται στο πρόγραμμα του 16ου Festival on Wheels, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2010 στην Άγκυρα της Τουρκίας. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει κινηματογραφικά έργα σε κοινό διαφόρων πόλεων της γείτονος χώρας, όπως το Αρτβίν και το Ορντού.
Να θυμίσουμε ότι η ταινία του Tayfun Pirselimoglu σε ελληνική συμπαραγωγή της Graal και του παραγωγού Νίκου Μουστάκα έλαβε στο πρόσφατο κινηματογραφικό φεστιβάλ στηνΑττάλεια της Τουρκίας το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας ενώ τιμήθηκε μέσα στον Οκτώβριο με το βραβείο NETPAC (Network for the Promotion of Asian Cinema) στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αλματίας στο Καζακστάν (στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails