Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο τελευταίος Χάρι Πότερ θα μοιάζει με πολεμική ταινία!

Σήμερα είναι στην Ελλάδα η επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του Χαρι Πόττερ το ΤΑΙΝΙΟΜΑΝΗΣ σας παρουσιάζει μερικά επιπλέον γνωρίσματα της ταινίας.Αν ο «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος Ι» σας φανούν λιγότερο φρενήρεις από πολλά μπλοκμπάστερ επιστημονικής φαντασίας, είναι γιατί πρόκειται για την ησυχία πριν από την καταιγίδα.
Οι συντελεστές των ιδιαίτερα επιτυχημένων φιλμ που βασίζονται στα βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τις περιπέτειες του νεαρού μάγου Πότερ αποκάλυψαν ότι το δεύτερο μέρος της ταινίας, και τελευταίο της σειράς, θα μοιάζει με «πολεμική ταινία».
«Στο έβδομο Χάρι Πότερ (οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος Ι), οι άνθρωποι διαρκώς λένε «Ωωωω, είναι μια ταινία δράσης», αλλά είναι τόσο συντηρητικό συγκριτικά με την επόμενη», είπε ο πρωταγωνιστής του φιλμ που ερμηνεύει το Χάρι Πότερ, Ντάνιελ Ράντκλιφ.
«Στην επόμενη ταινία, επειδή έχει ήδη ξετυλιχθεί η πλοκή, μπορεί κανείς απλώς να απολαύσει την παραφροσύνη όλης της δράσης», προσέθεσε ο 21χρονος ηθοποιός, μιλώντας στο Reuters. «Για μένα είναι το πιο ενδιαφέρον μέρος της ιστορίας, γιατί όλοι οι χαρακτήρες αναπτύσσονται και αλλάζουν».
«Είναι μια ταινία δρόμου», ήταν ένα από τα σχόλια του πρωταγωνιστή Ντάνιελ Ράντκλιφ στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο, για το πρώτο μέρος του έβδομου φιλμ. «Αυτό φαίνεται να ανανέωσε τα πράγματα και ελπίζουμε το κοινό να δει τις ταινίες με φρέσκια ματιά...», τόνισε, επίσης.
Ο Ράντκλιφ, που συνεχίζει και τη θεατρική του καριέρα στο Μπρόντγουεϊ, δήλωσε πως δεν πρόκειται να υποδυθεί ξανά τον μικρό μάγο ακόμη κι αν η Ρόουλινγκ αποφασίσει να γράψει κι άλλα βιβλία: «Νομίζω ότι δέκα χρόνια είναι πολλά για να υποδύεσαι τον ίδιο χαρακτήρα», είπε χαρακτηριστικά.Στην προσπάθειά τους να είναι πιστοί στο πυκνογραμμένο φινάλε της Ρόουλινγκ, οι συντελεστές έκοψαν την κινηματογραφική της εκδοχή στα δύο, αλλά την γύρισαν σαν ενιαία ταινία με συνολικό κόστος 250 εκατομμύρια δολάρια.
Το σενάριο γράφτηκε από τον Στιβ Κλόουβς και η σκηνοθεσία ανατέθηκε στον Ντέιβιντ Γέιτς που γύρισε και την πέμπτη και έκτη ταινία, ενώ η δισεκατομμυριούχος συγγραφέας βρέθηκε πίσω από την παραγωγή με τους Ντέιβιντ Χέιμαν και Ντέιβιντ Μπάρον.

Δάκρυα και reshooting

Μετά από 478 ημέρες γυρισμάτων, η τελευταία κλακέτα ήχησε στις 12 Ιουνίου 2010 κάνοντας τους 20άρηδες πια πρωταγωνιστές Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ και Εμα Γουότσον να κλάψουν συγκινημένοι για τα 10 χρόνια ανελλιπούς συνεργασίας στο παραμυθένιο πλατό του Χάρι Πότερ.

Παρ’ όλα αυτά, πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψαν ότι γυρίζουν ξανά κάποιες σκηνές. Αναγκαία δουλειά, φαίνεται, για να είναι όλα έτοιμα για το τρισδιάστατο (όπως και δισδιάστατο) φινάλε της σειράς στις 15 Ιουλίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails