Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Toronto 2010: Το όμορφο αγόρι και ο τραυλός Βασιλιάς

    Το 35ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε στο τέλος του, απονέμoντας το Cadillac People's Choice Award, που παραδόξως αποτελεί και το κορυφαίο του θεσμού, στη ταινία The King's Speech τουTom Hooper.
   Σε αυτό το δράμα εποχής, ο Colin Firth, ενσαρκώνει τον Βασιλιά Γεώργιο ΙV, o oποίος με τη βοήθεια ενός Αυστραλού λογοθεραπευτή (Geoffrey Rush), προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τραυλισμού που έχει, για να ηγηθεί της χώρας του στον επερχόμενο πόλεμο. Φιναλίστ του βραβείου το
ΒρετανικόFirst Grader του Justin Chadwick.
    Το καθιερωμένο πια FIPRESCI Prize from the International Federation of Film Critics, απονεμήθηκε στην ταινία Beautiful Boy, τουShawn Ku, στην οποία οι Maria Bello καιMichael Sheen υποδύονται ένα χωρισμένο ζευγάρι που αναζητά τα αίτια και την εξιλέωση, για την πολλαπλή δολοφονία που διέπραξε ο γιος τους στο κολέγιο, πριν αυτοκτονήσει.
      Κορυφαία Καναδική ταινία αναδείχθηκε τοIncendies, που αποτελεί διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου, από τον Denis Villeneuve. To φιλμ ακολουθεί δυο ετερόφυλα δίδυμα αδέλφια στο ταξίδι τους στη Μέση Ανατολή, για την αναζήτηση των ριζών της οικογένειας τους, ύστερα από υπόσχεση που έδωσαν στη μητέρα τους.
     Το βραβείο Ιnternational Critics Prize for Special Presentations, απέσπασε το ντοκιμαντέρL' Amour Fou, του Pierre Thoretton, με θέμα τη σχέση του Yves Saint-Laurent με τον αγαπημένο του Pierre Berge.
Στο μεταμεσονύκτιο τμήμα του φεστιβάλ, η βαμπιρο-ταινία Stake Land, του Jim Mickle,έφυγε με το People's Choice Midnight Madness Award, στις αποσκευές.
     Τα υπόλοιπα βραβεία δόθηκαν ως εξής: Award for Best Canadian Short Film - Les Fleurs de l'age, Vincent Biron THE SKYY Vodka Award for Best Canadian First Feature Film -The High Cost of Living, Deborah Chow, Cadillac People's Choice Documentary Award -Force of Nature: The David Suzuki Movie, Sturla Gunnarsson
    Εκτός από τις βραβευμένες, οι ταινίες που συζητήθηκαν περισσότερο και άφησαν γενικά θετικές εντυπώσεις, είναι οι λίγο-πολύ γνωστές 127 Hours του Danny Boyle και Black Swan του Darren Aronofsky, το νέο ντοκιμαντέρ του Davis Guggenheim, με θέμα το εκπαιδευτικό σύστημα στην Αμερική και τίτλο Waiting for Superman, το νέο θρίλερ τουJames Wan (Saw), Insidious με τους Rose Byrne (Damages) και Patrick Wilson, ως γονείς ενός αγοριού που βρίσκεται σε κώμα και αποτελεί πόλο έλξης για σκοτεινές οντότητες, το νέο κωμικό αυτή τη φορά, πείραμα του Μichael Winterbottom, Τhe Trip, η νέα ταινία του Αlejandro Gonzalez Inarritu με τίτλο Biutiful, το Ι Saw the Devil, τουΚim Ji-Woon που ήδη έχει προκαλέσει σάλο στην Ασία και τέλος το ερωτικό θρίλερ The Housemaid του Im Sang-soo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails